En del människor tror att hålla ut gör en starkare, men ibland är det att släppa taget

"Detta citat är bland det klokaste jag har hört och det är något som jag ofta tänker på. Väldigt ofta gör man handlingar för andras skull, och tänker mer på andras bästa än sitt egna. Vi kan själva bestämma över våra egna handlingar, men ändå lyssnar vi mer på andras vilja än vår egna.

Vi alla föds till unika individer med olika mål som man strävar efter att nå i sitt liv. Det kommer nästan alltid vara hinder i vägen för att nå dit. Man ska alltid tänka; Är detta värt att kämpa för? Är de det här jag vill? Det är din fria vilja att välja hur ditt liv ska se ut!

Ibland gäller det att släppa taget från sina högsta mål och sträva efter de mål som verkligen betyder något. Det finns exempel på detta, om du har ett mål med livet att springa ett lopp på en viss tid och inte når denna tid du satt upp. Det är okej att släppa och gå vidare. Tänkt efter om det är det målet du verkligen vill uppnå eller om du enbart blivit besatt att lyckas. Det gäller att inte gräva ner sig för det man inte åstadkommer utan gå vidare och bygga upp ett nytt. På så sett kommer man som individ bli starkare. Det finns många svåra handlingar i livet som varje individ går igenom flera gånger under sitt liv och ett av dem är just att släppa taget och gå vidare. Detta är bland det svåraste man kan gå igenom. Det finns många liknelser i livet då man måste släppa taget, det kan vara någon som är väldigt nära går bort. Det är svårt att acceptera och gå vidare men för att själv orka är styrkan att resa sig upp igen och gå vidare.

Att släppa och gå vidare är något som vi alla känner igen oss med, vare sig vi vill det eller inte. Att släppa taget är inte alltid negativt, att släppa taget är även en styrka. Styrka genom att kunna fortsätta leva livet trots det man hållit fast i.

Varje individ bör bestämma om sitt eget liv, men varför låter vi då andra bestämma åt oss och vad vi ska tycka? Det är viktigt att man litar på sina egna val och mål med livet, och sätter sig själv i fokus på vad som är bäst för sig själv. Tänk om vi istället skulle ägna mer tid att stå upp för sig själv och göra precis det man själv känner för.. Man ska inte låta någon ta över ens egna liv, för vi lever ett liv och det är värdefullt, det är inte värt att kastas bort och bli stampat på. "


DAVID SUNDGREN:

Skriv något själv:

Vem är du?
Spara mitt namn!

E-postadress: (visas ej)

Skriv din egen bloggadress!

Skriv din kommentar:

Trackback
RSS 2.0